Lisää koriisi myös nämä:

Ostoskorin sisältö:

Oikean maalausmenetelmän valitseminen

Oikean maalausmenetelmän valitseminen perustuu maalipinnan tarvittavaan paksuuteen, eli kuinka suuri alue tietyllä määrällä maalia on tarkoitus peittää. Maalikalvon paksuus ilmoitetaan mikroneina. (1 mikroni = 1/1000 mm).

 Maalikalvon paksuuden mittaaminen:

Jos oikea maalikalvon paksuus on erittäin tärkeää, kalvon märkäpaksuuden voi mitata tähän tarkoitetulla mittalaitteella. Yleensä kuitenkin on riittävää laskea peitettävä pinta-ala ja käyttää sen maalaamiseen suosituksen mukainen määrä maalia. Useimmissa  tapauksissa näin saavutetaan oikea paksuus. Hempelin suositukset antavat tarvitsemasi tiedot, jotka ilmoitetaan litroina neliömetriä kohti.

Muista ottaa nämä seikat huomioon maalikalvon paksuudessa:

  • Paksuus muuttuu maalin kuivuessa, koska liuottimet haihtuvat. Maali, jonka märkäkalvopaksuus on levitettynä 100 mikronia, kovettuu kuivuessaan niin, että sen kuivakalvopaksuus on 35 – 65 mikronia. (Poikkeus tähän on Hempel High Protect – siinä ei ole liuottimia, joten kalvon paksuus on sama märkänä ja kuivana.)
  • Jos pinta on epätasainen, sen pintaala on suurempi, joten maalia tarvitaan enemmän.
  • Maalin imeytyminen vaihtelee käsiteltävän pinnan mukaan.
  • Kylmässä ilmassa maali on paksumpaa, ja se on hankalampaa levittää tasaisesti.

Kalvon paksuus eri menetelmillä:

HUOM! Älä koskaan levitä yhteen kerrokseen ilmoitettua määrää enemmän tuotetta. Liian suuri määrä voi aiheuttaa ongelmia kuivumisessa ja liuotinta voi jäädä pinnan sisään, jolloin maalipinnasta tulee huono.

Lue seuraavaksi: