Lisää koriisi myös nämä:

Ostoskorin sisältö:

Puuveneet

Sanotaan, että jokaisella puuveneellä on sielu. Puuvene onkin se klassisin, perinteisin vene meille suomalaisille veneilijöille, sekä se vene joka vaatii eniten rakkautta ja huolenpitoa.

Puu on luonnonmateriaali, joka voi kärsiä useista ongelmista veneenrakennusmateriaalina. Biohajoavana materiaalina puu on monien eri eliöiden, kuten homesienten ja äyriäisten, sekä merirokon ravintoa. Nämä voivat kovertaa puupinnan epätasaiseksi. Tämän lisäksi puuhun voi imeytyä vettä, joka heikentää veneen pinnoitteen tarttumista. Kuitenkin, kun puupinta esikäsitellään oikein ja pinnoitetaan käyttämällä asianmukaista järjestelmää, nämä ongelmat on kuitenkin mahdollista ehkäistä. Samalla voidaan korostaa puun luonnollista kauneutta.

Toimenpiteet ennen puun maalausta

Tarkista puun kosteussisältö kosteusmittarilla. Maalaa vain silloin, kun kosteussisältö on pienempi kuin 13%.

Vinkkejä puuveneen maalaukseen ja lakkaukseen

  • Ota huomioon veneen rakenne. Limisaumarungoissa ei rungon elämisen takia suositella käytettävän 2-komponentti järjestelmää,vaan niissä on käytettävä joustavampaa 1-komponentti järjestelmää.
  • Valmistele pinta ennen maalausta tai lakkausta varten hiomalla sitä 45 asteen kulmassa puusyihin nähden hiomapaperilla, jonka karkeus on 80-120
  • Puhdista puupinta pyyhkimällä puunsyiden suuntaisesti Hempel Thinner 811:lla kostutetulla nukkaamattomalla liinalla ja anna kuivua.
  • Öljyisissä puulajeissa, kuten tiikissä ja irokossa, on suoritettava rasvanpoisto Hempel Degreaser:illa. Käsittely poistaa puun luontaiset öljyt pinnasta, jolloin ensimmäinen pinnoitekerros tarttuu siihen paremmin.

Yksikomponenttijärjestelmän Tuotteet:

Vesilinjan Yläpuolelle

Vesilinjan alapuolelle

Kaksikomponenttijärjestelmän Tuotteet:

Vesilinjan Yläpuolelle

Vesilinjan alapuolelle

Hempel Sealer 599 voidaan käyttää vaihtoehtona Light primerin sijaan, ensimmäisessä kerroksessa vesilinjan ylä- ja alapuolella.

Lue seuraavaksi: